IGORS ÆBLEHAVE

Igors Æblehave er Bjørns Harvigs beretning om sin cykelrejse fra Skandinavien og igennem Ruslands uendelige veje, hvor landevejsrøvere spøger og vodkaen er billig. Det er fortællingen om en rejse ind i de forladte byer i Tjernobyls skygge og ud til Sortehavets bredder. Igennem Kaukasus´vilde bjerge, hvor middelalderbyer, Kalashnikovs og arrige hunde byder velkommen for til slut at ende i Irans menneskelige mangfoldighed til smagen af sød te.

Kan gæstfriheden og Bjørns taknemmelighed over at møde fremmede venner overskygge de gribende indtryk af områder præget af krig, hungersnød og etniske udrensninger?

I modsætning til mange andre cykelrejsebøger, har forfatteren virkelig noget på hjerte end bare de evinlige præstationsberetninger som er så meget oppe i tiden.

Den er en bog om stor rejselyst, om venskaber og personlige beretninger.
Det er fortællingen om at tage af sted hjemmefra og lade rejsen forme sig, som den vil, hvis man vel og mærke lader den.

Den bedste danske cykelrejsebog jeg har læst i mange år.

Bjørn Harvig er født 1980 og bosiddende i København Han er medlem af Eventyrernes Klub og har tidligere rejst på cykel i store dele af Centralasien og Mellemøsten.

BILLEDER FRA TUREN

ARTIKEL FRA MEDIEHUSET LUKSUS